Изправени сме пред абсурд - Съветът отменя връщането на камиона,

...
Изправени сме пред абсурд - Съветът отменя връщането на камиона,
Коментари Харесай

Росен Желязков за пакета Макрон: Изправени сме пред абсурд

Изправени сме пред парадокс - Съветът анулира връщането на камиона, а Комисията предлага на Екологичен потенциал връщането на камиона. В диалози с представители на Европейска комисия ме увериха, че даже в случай че в Европейския парламент това предложение бъде признато, на триалозите Комисията няма да го поддържа. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков в Брюксел, където се организира съвещание на Транспортната комисия в Европейския парламент по пакета "Макрон ".

Гласувани бяха три отчета. Депутатите поддържаха предлагането камионите да се връщат един път на три седмици в страната, откъдето са и отхвърлиха измененията, свързани с почивките на водачите и техните хонорари.

Министър Желязков дефинира гласуването като "по-скоро позитивен резултат ".

"Не сме били максималисти. Давахме си ясна сметка, че всички оферти, които бяха направени от членовете на Европейския парламент са тактически и също не събраха нужните гласове. Даваме си сметка, че сме в малцинство ", съобщи още министър Желязков.

"Ще продължим да използваме всичк принадлежности. Премиерът съобщи доста ясно какви дейности ще бъдат подхванати. Разчитаме на политическите фамилии. Не сме в патова обстановка, а доста работна ", добави министърът, представен от Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР