Изправени пред този проблем, изследователите изоставят идеята си за известно

...
Изправени пред този проблем, изследователите изоставят идеята си за известно
Коментари Харесай

Нов метод за наблюдение на тъмните фотони

Изправени пред този проблем, откривателите изоставят концепцията си за известно време. Но след прочут интервал от време те се досещат, че приемникът на телескопа Тианян може да бъде изработен преносим, с цел да улавя радиовълните от разнообразни посоки. Това предиздвикало учените да смятат, че електромагнитните талази на тъмните фотони не са фокусирани върху приемника, а тяхното електромагнитно поле може да образува разпределени зони върху чинията и това систематизиране може да бъде теоретично доста тъкмо изчислено.

Според теоретичните прогнози на учените един преносим правоприемник за радиотелескопи е в положение да улавя тези електромагнитни сигнали. След това те могат да бъдат съпоставени с плануваните от теорията разпределени зони, което ще помогне да се усили чувствителността на телескопите към евентуалните сигнали, провокирани от тъмните фотони.

Изчисленията демонстрират, че телескопът Тианян е в положение да открие тъмна материя, в случай че тя е формирана от тъмни фотони и е в подобаващия диапазон от маси. Изследването на учените демонстрира, че тъмните фотони евентуално могат да бъдат открити посредством директно наблюдаване, а също по този начин уголемява хоризонта за разкриване на тъмни фотони, изключително свръхлеките фотони, които се смятат за подобаващи претенденти за тъмна материя.

Тъмната материя може да се състои от свръхлеки тъмни фотони, които нагряват нашата Вселена. Това е концепцията, показана от интернационален екип от физици. Те смятат, че тъмните фотони са носители на нова мощ, сходно на фотоните, които са носители на електромагнетизма. Но за разлика от тях тъмните фотони имат маса. Според учените тази догадка изцяло подхожда на наблюденията на телескопа Хъбъл на по този начин наречените „ галактическите влакна “, които запълват пространството сред галактиките.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР