Изправени ли сте пред решението дали да се възползвате от

...
Изправени ли сте пред решението дали да се възползвате от
Коментари Харесай

На кредит или от спестяванията

Изправени ли сте пред решението дали да се възползвате от бързи онлайн заеми или да употребявате спестяванията си за огромна покупка?

Това е алтернатива, пред която са изправени доста от нас и решението й може да се окаже мъчно.

От една страна, потреблението на бързи заеми онлайн ви разрешава да отложите заплащането и да получите незабавно мечтаното. От друга страна, заплащането със спестявания значи отбягване на лихвени и евентуалното ви икономисва пари в дълготраен проект.

В тази публикация, със съдействието на Easy Credit ще проучим факторите, които би трябвало да имате поради, когато решавате дали да употребявате бързи заеми онлайн или да се посегнете към мъчно извоюваните си спестявания.

Значението на вземането на финансови решения

Когато става дума за пари, множеството от нас сякаш не се замислят доста - в случай че имат, харчат, в случай че нямат - свиват се или теглят заем. Едно такова държание обаче не е благотворно в дълготраен проект и неразумните финансови решения могат да влошат доста качеството ни на живот.

Ето за какво е доста значимо да се научим да преценяме вярно по кое време да плащаме с пари от Easy Credit и по кое време - със спестяванията си, с цел да не се озовем в парична невъзможност.

Оценка на финансовото ви положение

На първо място би трябвало да сте наясно с финансовото си положение. Имате ли заделени пари? Колко са? Достатъчни ли са да покриете разноските си за живот за идващите 3 или 6 месеца? Имате ли към момента неизплатени заеми - без значение дали бързи онлайн заеми или потребителски?

Можете ли да си позволите да вземете още един заем или да похарчите всичките си спестявания? Отговорете почтено на тези въпроси и си дайте ясна сметка какво е актуалното ви финансово положение.

След това пристъпете към:

Оценка на изгодите и рисковете от потреблението на бърз онлайн заем:

Бързите онлайн заеми на Easy Credit са опция да се сдобиете с нужната сума пари в границите на няколко часа, без непотребни документални усложнения.

Благодарение на бързия и явен онлайн развой, елементарно можете да изчислите каква ще е седмичната или месечната вноска по заема и да си извършите явен финансов план за идващите месеци.

Ще получите парите по сметката си и можете да ги употребявате незабавно.

Няма да нарушавате спестяванията си, които сте отделяли настрани не за покупки, а за прехрана в сложни моменти.

При добра финансова дисциплинираност и заплащане на кредитните вноски постоянно, бързите онлайн заеми са елементарен и комфортен метод за финансиране на ненадейно изникнали потребности от покупка на движимости, заплащане на курс и т.н.

Претегляне на преимуществата и минусите от потреблението на спестявания

Нашият народ е споделил “отделяй бели пари за черни дни ”. Как тъкмо наподобяват “черните дни ”? Това е времето, когато по една или друга причина нямате приходи - сменяте си работата, останали сте без работа, не ви изплащат заплатата постоянно, потърпевши сте и не можете да правите нормалните си действия.

Ако спестяванията ви надвишават три-месечните ви доходи, значи можете да се похвалите със солидни заделени средства и е добре да помислите по какъв начин и в какво да ги инвестирате.

Помислете дали покупката ви ще усили цената си за вбъдеще - в случай че отговорът е “да ”, платете със спестявания. Ако обаче се чака да се амортизира, по-добре използвайте бърз заем, платете незабавно, изплатете на вноски и не посягайте към мъчно спестените си пари за нещо, което ще загуби от цената си.

Ако можем да обобщим - заплащането с бързи заеми е уместно за ненадейно зародили потребности от дребни покупки, а до спестяванията си човек би трябвало да се обръща само когато е изчерпал другите способи за финансиране, с цел да не остане без спешен фонд.

 

!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт. Настоящата публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР