Изправената пред технически фалит ТЕЦ Марица-изток 2 по всичко личи

...
Коментари Харесай

И ТЕЦ "Марица-изток 2" е с "ново" ръководство

Изправената пред механически банкрут Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " по всичко проличава ще продължи с досегашния мениджърски метод в ръководството си през идващите пет години. Причината е, че както в другите държавни енергийни сдружения, по този начин и тук ГЕРБ е назначило новите членове на Съвета на шефовете с мандат до 2026 година и мощно лимитирани варианти за промяната им. Това е станало с решение на управлението на БЕХ () от 21 април, което е подадено за регистриране в Търговския указател.

Новите шефове на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " всъщнсот са познати фрагменти, главно чиято кариера е предходна в най-много в самото сдружение. Това, от една страна е добре, защото са хора от сектора, на които няма да се постанова занапред да се срещат с естеството на работата. От друга обаче може да е пагубно за централата, защото до момента не са посочили предпочитание да подхващат курс към по-ефективно ръководство и стопански обосновани решения. А това е изключително значимо поради растящите й загуби, които към края септември м.г. се пресмятат на над 190 млн.лв., а насъбраната през годините гони 1 милиарда лева
Кой кой е?
Живко Динчев резервира поста си на изпълнителен шеф. Той официално е човек на ГЕРБ, само че се счита за непосредствен до някогашния началник на сдружението и някогашен шеф на БЕХ Георги Харизанов, който в този момент управлява Топлоелектрическа централа " Варна " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. В борда на шефовете влиза и някогашният ръководител на енергийния регулатор при кабинета " Орешарски " Боян Боев. Боев бе назначен за началник на ДКЕВР през 2013 година, като преди този момент за малко бе изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг, откъдето по това време пристигна неуместното предложение ВЕИ централите да бъдат обложени с 30% налог върху приходите. Всичко това ненапълно изяснява странното държание на Движение за права и свободи през миналите дни във връзка налагането на мораториум върху назначенията.

В управлението, от държавната квота влиза и Руслан Германов, който оглавява дирекция " Административен данъчен и финансов надзор " в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". В графата " самостоятелен член " на СД на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " влизат досегашният ръководител на Съвета на шефовете Бончо Бонев, както и Милан Миланов. Те са определени от Агенцията за обществените предприятия и надзор.
Боян Боев Фотограф: Юлия Лазарова
Мандатът на всички е петгодишен, като възможната им промяна може да стане единствено при избрани от Закона обстановки, а не по политически аргументи.
Кой ще надзирава " Булгартрансгаз " Промени има и в управлението на " Булгартрансгаз " - определен е нов Надзорен съвет, който обаче също още не е вписан в Търговския указател. С решение на принципала БЕХ са назначени Кирил Георгиев, Делян Койнов (независими членове), а за представители на страната са определени Снежана Йовкова -Маркова, Николай Стефанов и Стефан Илиев, които ще работят с пет годишен мандат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР