Изправена пред пети пореден неуспешен дъждовен сезон, Сомалия е на

...
Изправена пред пети пореден неуспешен дъждовен сезон, Сомалия е на
Коментари Харесай

Сомалия e на ръба на катастрофа

Изправена пред пети следващ несполучлив дъждовен сезон, Сомалия е на ръба на глада. Но до момента в който интернационалната общественост публично признае рецесията като такава, десетки хиляди хора може към този момент да са мъртви, написа Aleteia.org.

Петер Маурер, напускащият поста президент на Международния комитет на Червения кръст, предизвести, че в случай че интернационалната общественост изчака да предприеме дейности, до момента в който гладът бъде публично разгласен, „ десетки хиляди хора към този момент ще са умрели “, съгласно немската организация DW.

Надяваме се, че доставките на зърно от Украйна – според съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации за разрешаване на корабите да минават през Черно море – ще облекчат част от страданията, уточни той. Преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, Сомалия внасяше 90% от своята пшеница от Украйна и Русия. 7-месечната война способства за продоволствената неустановеност тук-там като Сомалия. Но редица други фактори, като спорове и климат, също съставляват съществени провокации за Африканския рог.

Броят на хората, които имат остра потребност от незабавна филантропична помощ в Сомалия, се е нараснал от 4,1 милиона при започване на 2022 година на 7,1 милиона. „ Очаква се обстановката да се утежни до 2023 година “, сподели Франческо Рока, президент на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, на конференция в Женева. Това, което се прави, е „ минимално спрямо големите потребности “ на района, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР