Изпратила съм проверка в дома за възрастни хора във Варна,

...
Изпратила съм проверка в дома за възрастни хора във Варна,
Коментари Харесай

Ковачева: Изпратила съм проверка в дома за възрастни хора във Варна

Изпратила съм инспекция в дома за възрастни хора във Варна, в който при пожар. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева в ефира на Нова телевизия. " Условията там са ужасяващи. Миналата година доставчикът е глобяван няколко пъти ", съобщи Ковачева. Тя прикани " Агенцията по обществено подкрепяне да излезе и да изведе тези хора от там ".
 Проверяват организацията на работа в старческия дом, в който починаха 4 души при пожар
Проверяват организацията на работа в старческия дом, в който починаха 4 души при пожар

Извършват се и експертизи в следствието по случая

Омбудсманът разяснява и на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. " Такъв закон би трябвало да има, тъй като той внася правила ", сподели Ковачева, само че посочи, че не е съгласна длъжниците да бъдат обезпокоявани по телефона. " Надявам се законът да бъде прегледан и в зала на първо четене. Но сред първо и второ четене би трябвало да бъдат импортирани промени и допълнения ", добави тя.

" Един от тревожните въпроси е, че едни от най-често попадащите при колектори вземания са банковите заеми. Те обаче не са в този закон. Има инструкция, която би трябвало да бъде транспонирана до края на идната година. Аз обаче не считам, че би трябвало да чакаме толкоз дълго, с цел да вкараме банковите заеми в този закон ", изясни Ковачева.

Тя сподели още, че потребителските услуги като ток, вода и парно, да вземем за пример, не трябва да бъдат трансферирани към колектори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР