Изпратих двата одитни доклада за договорите на БДЖ за ремонт

...
Изпратих двата одитни доклада за договорите на БДЖ за ремонт
Коментари Харесай

Изпратиха два доклада за договорите на БДЖ за ремонти до прокуратурата

Изпратих двата одитни отчета за договорите на БДЖ за ремонт на мотриси и вагони с " Алстом " и завода в Дряново до Прокуратурата . Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев, откакто извърши ревизия в Локомотивно хранилище София.

Министърът установи за следващ път, че главният ремонт на мотрисите въобще не е осъществен съгласно условията, а това което се показва за изпълнено е безусловно некачествено. " На 4-ти октомври присъствах на вкарването на първата мотриса за главен ремонт. По контракт и признат график, този ремонт трябваше да бъде приключен до 4-ти декември. Дадох известно време пролонгация и в този момент пристигам още веднъж, с цел да ревизира какво е свършено. Крайно съм отчаян от това, което виждам. Два месеца по-късно откривам, че ремонтите не са изпълнени даже на 50% ", означи Алексиев.
 Снимка 556875
Източник:

По думите му изпълнителят на контракта " Алстом " прави най-вече техническа поддръжка, което поражда подозрение за източването на обилни средства. Министър Алексиев изясни, че общо целият контракт е на стойност 137 млн. лв. като 100 млн. лв. от тях са за настояща поддръжка. Той означи, че съгласно одитната инспекция не е ясно по какъв начин е избрана цената за ремонт на един вагон, която е доста висока, ремонтът е предоставен без процедура и без документи. " Ощетяването на страната е доста съществено . Открити са доста нарушавания, както и имитация на документи и даже няма предварителна оферта ", посочи Алексиев. Министърът сподели, че цената е тотално повишена с опит за изфабрикуване на документи със остарели дати, с цел да се прикрие това, което са направили като поправки.

" Този контракт следва да бъде разследван от Прокуратурата въз основата на съответните обстоятелства и доказателства, които са предоставени, както и ще се търси отговорност на управление на БДЖ, по време на което договорът е подписан ", съобщи Христо Алексиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР