Изпратено е искане до администрацията на "Уикипедия" да премахне съдържание,

...
Изпратено е искане до администрацията на "Уикипедия" да премахне съдържание,
Коментари Харесай

Русия официално спря Facebook и Instagram

Изпратено е искане до администрацията на "Уикипедия " да отстрани наличие, обвързвано с описанието на обстановката на територията на Украйна

Руската федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки "Роскомнадзор " публично изключи достъпа в страната до платформата Meta Platforms Inc., заяви "Интерфакс ", представен от.

Също по този начин стана ясно, че е изпратено искане до администрацията на "Уикипедия " да отстрани наличие, обвързвано с описанието на обстановката на територията на Украйна.

Според претекстовете за настояването, "говорим за потребление на подправено наличие от платформата за дезинформиране на съветски консуматори ".

Припомняме, че решението беше оповестено на 21 март. Руски съд забрани Фейсбук и Instagram в страната, откакто дефинира Meta за "екстремистка " организация.

Русия към този момент забрани Фейсбук, до момента в който Instagram беше блокиран, откакто Меtа сподели, че ще разреши на потребителите на обществените медии в Украйна да разгласяват известия, призоваващи за принуждение против съветския президент Владимир Путин и войските, изпратени от Москва в Украйна на 24 февруари.

Ходът е част от огромните старания на Русия да наложи непоколебим надзор върху достъпа на жителите си до информация за спора в Украйна.

След като на 24 февруари президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна, управляващите в Русия блокираха достъпа до Фейсбук и Instagram, а също и до Twitter.

На 10 март Meta разгласи, че платформите ще позволяват изказвания като "смърт на съветските нашественици ", само че не и достоверни закани против цивилни жители.

По-късно обаче президентът по световните въпроси на Meta Ник Клег посочи, че по-свободните правила ще се ползват единствено за хора, които разгласяват от територията на Украйна.

В съда представител на Meta съобщи, че "след публичния спор " компанията към този момент е трансформирала политиката си и счита, че "русофобията и апелите за принуждение против съветски жители са неприемливи ".

Следственият комитет за следствие на тежки закононарушения на Русия заяви, че стартира инспекция "поради противозаконни апели за ликвидиране на съветски жители от страна на чиновници на американската компания Meta ".

Прокуратурата настоя интернет колосът да бъде разгласен за "екстремистки ".

Meta има милиарди консуматори в международен мащаб в своите приложения. Фейсбук и Instagram са необятно употребявани в Русия, като последното приложение е най-популярната обществена медийна платформа измежду младите руснаци.

За редица дребни съветски предприятия Instagram беше основна платформа за реклама, обработка на продажби и връзка с клиенти.

Twitter и Фейсбук са недостъпни в Русия от началото на март, а Instagram беше блокиран в страната преди седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР