Изпращайки една година и подготвяйки се да посрещнем новата, често

...
Изпращайки една година и подготвяйки се да посрещнем новата, често
Коментари Харесай

Обещанията на 2023 г., които ще сбъднете

Изпращайки една година и подготвяйки се да посрещнем новата, постоянно си обещаваме всякакви съкровени стремежи. Обещаваме си да бъдем по-добри, обещаваме си да работим повече или пък да си почиваме повече. Обещаваме си да прекарваме повече време с обичаните хора или да стартираме ново занимание.

В края на идващия декември обаче, постоянно се озоваваме с несбъднат лист и започваме да търсим аргументи и оправдания за какво се е получило по този начин.

Тайната съгласно нас се крие в детайлното и измеримо целеполагане. Какво значи това? Означава, че още във формулировката е заложен триумфът или пък неуспехът на осъществяване на задачата. Ако я запишем или изречем прекомерно общо и несигурно, то шансът да спазим обещанието към себе си автоматизирано понижава. От друга страна, залагането на съответен брой от нещото или пък определянето на краен период, до който то би трябвало да се случи, биха ни стимулирали да бъдем по-стриктни.

Спомнете си по какъв начин беше в учебно заведение - трудим се за оценка “Отличен 6 ”, а не за “Представи се супер! ”

Предлагаме ви удобен лист от ясни цели, от който можете да заимствате и в своята новогодишна листа.

" Ще чета повече " или " Ще прочета 10 книги "

 iStock/Getty Images

Ключовата дума тук е в действителност число - 10. Десет книги до края на годината. Много ли е? Или пък малко? Вие определяте! Запишете тъкмо толкоз, колкото ви се костват изпълними по отношение на вашата персонална пристрастеност към четенето, свободното ви време и предпочитание.

Можете да превърнете тази цел и в игра - по 1 книга всеки месец. Да гоните съответен таргет ще ви направи и по-дисциплинирани.

" Ще спортувам повече " или " Ще си купя годишна карта за фитнес "

 Next Level

Ходенето на фитнес - това новогодишно предпочитание, което евентуално 95% от популацията на планетата си слага всеки януари... и се проваля в него всеки февруари. За да не попаднете още веднъж в тази статистика, не си обещавайте, а отидете до залата още през днешния ден. Купете си годишна фитнес карта и я активирайте от 1-ви януари. Добре де, може и от 2-ри.

Самото изпитание да отидете до залата и заплащането на избрана сума ще ви накарат да се чувствате обвързани с това си предпочитание и да не си позволите оправдания, когато моментът настъпи.

 Next Level

Още по-приятно и елементарно ще ви бъде, в случай че изберете . Иновативни пространства с висококачествено съоръжение на TechnoGym, зони за функционални и групови занимания по програмата Les Mills, спа зони - това са единствено част от преимуществата на 8-те клуба в гр. София. Годишният абонамент на веригата се предлага в две разновидности - общоприета годишна карта, която се заплаща ежемесечно, и еластичен абонамент, който може да бъде преустановен когато и да е.

Най-новата Next Level локация се намира в и отваря порти на 16 декември.

" Ще пътувам най-малко един уикенд в месеца " или " Ще посетя Белоградчишките скали, Рилския манастир и така нататък "

 iStock/Getty Images

Пътуването изисква в допълнение време, а и финанси. Затова, вместо да мислите за пътешестване в миналото, до някъде, по-добре набележете съответни дестинации, които желаете да посетите. Отбележете си ги в календара, съгласно това кога е най-подходящо да бъдат посетени съгласно сезона.

Ако си обещавате да пътувате по един път в месеца, ще ви трябват 12 дестинации. Когато пристигна март и знаете, че дестинацията за месеца е Перперикон, да вземем за пример, ще ви е доста по-лесно да изберете хотела, да начертаете маршрута и в последна сметка да осъществите мечтаното пътешестване. Не отлагайте, не си коства.

" Ще извозвам повече време с децата " или " Ще извозвам по 1 час - от 18:00 до 19:00 ч., всеки ден в игра и занимания с децата "

 iStock/Getty Images

Едно от желанията, които ни карат да се усещаме най-виновни, когато не съблюдаваме.

Разковничето се крие в това да извършите времето с децата или околните си пълноценно и свястно. Идеята не е просто да седите на пода в детската стая, до момента в който мисълта ви е още в офиса, или да пишете някой и различен бърз мейл, до момента в който вечеряте с обичания човек. Не!

Вместо това си определете един или два часа от деня, в които ще бъдете изцяло концетрирани в занятие с хората до вас. Рисувайте с децата, пригответе вечерята с майка си, декорирайте това кътче от хола с обичания. В този един час правете единствено това, не поглеждайте към телефона, не отваряйте преносимия компютър, оставете книгата. Потопете се в заниманието и споделете мига.

" Ще науча нов език " или " Ще се запиша на уроци по италиански в школата покрай у дома "

 iStock/Getty Images

Знаете, че си миете зъбите всяка заран и вечер по 2 минути, нали? И не оспорвате и не се борите с това? Същото е и с новите занимания или уроци - отделяте им най-малко по 1 час всеки ден, с цел да станете в действителност положителни в тях.

Изберете се езика, който желаете да научите, още когато записвате желанието си. Набележете и школа на комфортно за вас място - покрай дома или офиса ви. Така ще ви бъде доста по-лесно да отидете и да се запишете още в първите дни на януари.

Локацията е от основно значение, тъй като по-далечното разстояние може да ви откаже по някое време в процеса. Опцията за учене онлайн също не е за изпускане, стига да можете да се концентрирайте задоволително добре. Опитайте, с цел да откриете подобаващия вид за вас. Със сигурност обаче конкретизирайте още в самото начало.

Е, това е нашият лист с цели за 2023 г. Ако и вие желаете да измененията живота си в някоя от тези направления - действайте. Не се пренавивайте и не си поставяйте прекомерно високи летви. Правете дребни, само че поредни стъпки. До идващия декември - по-успешни и по-щастливи!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР