Изпращането на военнослужещи, без решение на НС не може да

...
Изпращането на военнослужещи, без решение на НС не може да
Коментари Харесай

Бойко гневен: Тагарев да не говори, без да е питал НС

Изпращането на военнослужещи, без решение на Народно събрание не може да се случи. Това съобщи в Стара Загора водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на поръчките на министъра на защитата Тодор Тагарев, че може да изпратим наши елементи в Украйна. Бившият министър председател изясни, че въпреки и солидарни за протичащото се в Украйна и Газа, най към този момент са солидарни с българския народ, а той не желае присъединяване във военни дейности.

" Няма да допуснем България да взе участие във военни дейности. Това е значимо решение, което сме спазвали години наред ", отсече Борисов. И уточни, че е едно да подкрепяме нападната страна, както вършат 50 страни, друго - да пращаш военни елементи. " Чудя се на Тагарев по какъв начин може да приказва без да е приказвал с болшинството в Народното събрание. Българите би трябвало да знаят, че това няма да се случи ", ядосан е той на изказванията от военния министър.

Лидерът на ГЕРБ не е удовлетворен и от избързването с мненията по приемането на Българя и Румъния в Шенген. " В Брюксел работи правилото - до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е. Младостта и неналичието на опит изиграха неприятна смешка и в България и в Румъния. Един голям труд е подложен на доза подозрение, дава се опция да се появят отрицателни мнения. Днес следобяд, в случай че не се случи да получи документа, не е добре за дипломацията. Не се прави по този начин, само че няма смисъл да се връщаме обратно. Ако не стане през днешния ден, ще отидем януари, а тогава е покрай изборите в Австрия, поставяме всички старания ", съобщи той.

Борисов напомни и рецензиите от страната към опазването на границата ни и " фотосите на дупки в оградата ". " На нашия котел не би трябвало да има дяволи, изигра ни смешка - с големи репортажи и мнения на политически водачи. И какво се оказа - пасив за България, в този момент го поправяме, можем да се оправим, има доста кадърни офицери, разчитаме на тях, Малко самообладание и продължаваме. И да мислим за идващите стъпки - еврозоната чака, трябват още няколко закона, след празниците ще бъдат признати. Нищо не постановяваше да избързваме с мненията. Ще го разясняваме през днешния ден следобяд. Пуснахте румънците, нашите се възбудиха няма ли кой да разяснява и стана каквато стана ", разкритикува той и медиите.

50 млн. се отпускат единствено за община Стара Загора, удовлетворен е кметът на града Живко Тодоров. Той призна, че е имал запаси към (не)коалицията, само че резултатите към този момент са налице. " Кметовете изстрадаха доста през последните години, само че с това, което се прави като стратегия ще успеем да наваксаме и хората ще усетят грижа от страната. В Чирпан пък ще дойдат 15 млн. от бюджета, в Опан има два плана за милион и 800 хиляди. 4,4 млн. пък ще отидат за община Братя Даскалови, получи доклад Борисов. 162 млн. са парите за региона, заключи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

" С Асен Василев това можахме да създадем, съобщи Борисов. Той не пропусна да означи, че пари има и за кметове на Българска социалистическа партия. Това, че твърдяха, че сред мен и Асен има договорка единствено за наши кметове, не е правилно. Постарали сме се за всички. Дефицитът е към 2,5% сега, а ще остане към милиард за инфраструктурни планове ", съобщи Борисов.

На въпрос дали (не)коалицията се е схванала за назначенията в регулаторите, Борисов бе сбит, че ще сложат " най-хубавите специалисти и експерти, които може да намерим ". " Без квоти и партийни задължения. Като станат всички подготвени - влизаме и ги гласуваме всичките ", съобщи той.

ГЕРБ ще подкрепи и Петър Хубчев, който се лекува в чужбина. Борисов съобщи, че когато футболистът минал в " Левски ", комунистическата партия му забранила да играе футбол, това обаче било добре за Борисов - те били в един курс в Симеоново и имали най-хубавия футболен тим на академията.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР