Изпращането на 100 бронирани бойни машини за Украй ще обсъждат

...
Изпращането на 100 бронирани бойни машини за Украй ще обсъждат
Коментари Харесай

Мирчев: Ще обсъждане изпращането на 100 бронирани бойни машини в Украйна

Изпращането на 100 бронирани бойни машини за Украй ще разискват депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Става дума за техника от запасите на Министерство на вътрешните работи, коментира пред bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му украинците са потвърдили, че могат да вършат всичко с това, което получат. Тези бойни машини са отпаднали от приложимост и не са излизали от складовете на Министерство на вътрешните работи, посочи Мирчев, който чака България да получи американска помощ, с цел да може да засилим своята войска.

Ивайло Мирчев разяснява, че за последните 16 месеца Украйна е вложила в българската стопанска система 5 милиарда лева До края на годината средствата в българската хазна от Украйна могат да станат и 7 милиарда лева Очертава се втори пакет, който Министерство на защитата приготвя и там занапред следва военният министър Тодор Тагарев да даде детайлности, чака Мирчев. Досега България не е изпращала бронирани машини на Украйна.

Парламентарната група на ПП/ДБ към момента няма решение дали да поддържа претендентът за Българска народна банка на ГЕРБ/СДС Димитър Радев. На една странциа сме с Димитър Радев по отношение на Еврозоната, сподели Мирчев. Тепърва предстоят полемики във групировката и за ръководител на Сметната палата, като от ПП/ДБ ще предложат претендент за Сметната палата. За всички регулатори има задоволително претенденти, само че би трябвало да има механизъм, по който да бъдат предавани и изслушвани, изясни депутатът.

Трябва да има баланс в разпределението на комисиите в Народното събрание, настоя Ивайло Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР