Изпращане на наемници за в Африка и Сирия. Намеса в

...
Изпращане на наемници за в Африка и Сирия. Намеса в
Коментари Харесай

Готвачът на Путин жунглира с много чинии

Изпращане на наемници за в Африка и Сирия. Намеса в изборите в Съединени американски щати. Заплахи против съветския опозиционер Алексей Навални. Почти няма сензитивен въпрос, обвързван с Русия, в който да не попада и тайнственият предприемач Евгений Пригожин, написа Агенция Франс Прес.

Но 59-годишният родом от Санкт Петербург е в сянка, оставяйки наблюдаващи да спекулират какъв брой основна е ролята му в модерна Русия.

Той е обект на американски и европейски наказания поради ролята на наемническата група " Вагнер " и е упрекнат от благотворителна организация, съосновател на която е холивудската звезда Джордж Клуни, че провокира проблеми в раздраната от войната Централноафриканска република.

Пригожин отхвърля обвиняванията, отричайки каквато и да е роля в споровете в Африка и раздразнително разказва обвиняванията като спънки против бизнес ползите му.

Готвачът на Путин

Пригожин се издига от непретенциозен генезис, с цел да стане част от вътрешния кръг на Путин. Той прекарва 9 години в пандиза в последния интервал на Съюз на съветските социалистически републики, откакто е наказан за измами и обири. В хаоса от 90-те години на предишния век той стартира умерено сполучлив бизнес - продава хотдог.

Оттам той попада в ресторантьорството и отваря първокласен ресторант в Санкт Петербург, клиент е и Путин, който по-късно сполучливо реализира преход от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) към локалната политика.

Кетъринг групата " Конкорд ", която Пригожин основава, работи за Кремъл, спечелвайки на Пригожин прякора " готвача на Путин ".
 Съединени американски щати удариха свързани с
Съединени американски щати удариха свързани с " готвача на Путин " и " съветската плантация за тролове " лица и компании

Нови наказания против Евгений Пригожин

Фабрика за тролове

Пригожин заобикаля светлината на прожекторите и е в облика на човек, който рядко има обществени изяви. Когато го снимат пред камерата, той е с обръсната глава, рязък взор и нормално в мрачен костюм.

Едно от най-известните изображения го демонстрира в Кремъл през 2011 година, приведен над седналия Путин, до момента в който му предлага ядене, съветският водач гледа обратно с утвърдителен взор.

Докладите в съветските медии го разказват като милиардер с голямо положение, построено с държавни контракти. Но същинският размер на благосъстоянието му не е прочут.

Той е глобен от Вашингтон, който го упрекна, че е взел участие в намесата в президентските избори през 2016 година, по-специално посредством неговата интернет " фабрика за тролове ".

Пригожин отхвърли да е забъркан и през март изиска 50 милиарда $ отплата от Съединени американски щати.

Той постоянно е отричал връзки с наемническата група " Вагнер ", която от дълго време е упреквана в изпращане на бойци, които да обслужват ползите на Кремъл в Сирия, Либия и страни от Субсахарска Африка.

През юли 2018 година трима публицисти, изследващи интервенциите на " Вагнер " в Централна Африка за проверяваща медия, бяха убити от засада.

" Готвачът на Путин " се зарича да разори Навални

Настоява да му изплати 1,2 млн. $

Много смутен

Пригожин бе извънредно звуен след отравянето през август на Навални, който се разболя на полет в Сибир и по-късно бе трансфериран за лекуване в Германия.

Двамата в никакъв случай не са криели враждата си, като антикорупционната група на Навални упрекна компания, която е работила с " Конкорд ", че сервира храна в учебни заведения, която е рискова за здравето на децата.

Пригожин съди Навални за клюка и съдът разпореди групата на Навални да заплати обезщетение за над един милион $.

" Възнамерявам да съблека от тази група недобросъвестни хора и облеклата, и обувките им ", разяснява Пригожин.

Той даже сподели, че е превел пари в болничното заведение в Берлин, където Навални е лекуван, с цел да заплати за грижите си, да се възвърне изцяло и да може да си изплати парите. Болницата отхвърли предлагането.

Когато през октомври Европейски Съюз разгласи, че глоби Пригожин за подкопаване на мира в Либия, той съобщи, че този ход го натъжава и че има доста другари в Европа.

Той разгласи, че съди Европейски Съюз за глобите, които съгласно него са " въведени нелегално и без причина ".

" Готвачът на Путин " съди Съединени американски щати за 50 милиарда $

Компанията му била нелегално упрекната за интервенция в американските избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР