Изпращаме старата година с облекчение и посрещаме Новата с нова

...
Изпращаме старата година с облекчение и посрещаме Новата с нова
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Новата година посрещаме с повече радост, светлина и добра воля

Изпращаме остарялата година с облекчение и посрещаме Новата с нова вяра за по-добри съдбини. Отново молим нашия Небесен Отец да ни дарува освен здраве и благополучие, само че и мъдрост, с цел да можем да градим своя живот, и най-много живота на нашите деца.

Това се споделя в послание на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит във връзка настъпването новата 2022 година

Ето и цялостния текст на посланието:
Негово Светейшество Патриарх Неофит е в болница за планови проучвания
Патриарх Неофит е в болница, оповестиха от Светия Синод, представени от Нова телевизия. „ Във връзка с информацията, касаеща здравослов...
Прочети повече
„ ВАШИ ПРЕОСВЕЩЕНСТВА, БОГОЛЮБИВИ ОТЦИ,

ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА ЧЕДА НА СВЕТАТА НИ ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА,

По велика Божия благосклонност прекрачихме прага на още една от отредените ни години. Старата изпратихме с облекчение, а Новата посрещаме както постоянно с нова вяра за по-добри съдбини. За повече наслада, светлина и благосклонност сред индивидите и по-малко тъга, болежка и горест, по-малко неприязън и принуждение и не на последно място за по-малко лековерие, което за жалост постоянно съпровожда човешките решения и дейности. Ето за какво при започване на Новата 2022-ра година ние още веднъж молим нашия Небесен Отец да ни дарува освен здраве и благополучие, само че и мъдрост, с цел да можем да градим своя живот, и най-много живота на нашите деца, съгласно с Неговата света воля, с Неговия възвишен промисъл за света и за индивида.

Светата Библия ни споделя, че индивидът е бил сътворен по Божи облик и предопределен за богоуподобяване, както и с цел да „ господарува “ над цялата земя (Бит. 1:26-27). Отново в Писанието четем, че „ и тварите с неспокойствие ожидат прославянето на синовете Божии “ (Рим. 8:19). Всичко това ни демонстрира какъв брой високо е нашето предопределение, какъв брой огромна е нашата отговорност. Времето, в което живеем, с особена решителност ни припомня за това и упорито ни подканва към надълбоко осъзнаване и коренна смяна в метода, по който живеем и „ господаруваме “ в дарения ни от Твореца свят. Бог има Своите способи да променя нещата към положително, но нашето съработничество, полагането на нашите персонални старания е неотменимо изискване за всяка такава смяна. В това е смисълът на Божия облик и сходство в индивида – че той е сътворен точно за богоуподобяване и за съработничество със своя Творец, с цел да доближи най-после и до последната си цел, която е обòжението.
Патриарх Неофит оглави тържествена литургия и литийно шествие в Троянския манастир за Голяма Богородица
Патриарх Неофит оглави тържествена литургия и литийно шествие в Троянския манастир за Голяма Богородица, оповестиха от Светия Синод на Бъ...
Прочети повече
Нека влезем в Новата 2022-ра година с тези мисли и с тези истини, тъй като единствено по този метод, единствено в строго следване на Божия план за индивида ще успеем да променим и себе си, и нашия свят, принасяйки го на Бога в цялата божествена хубост, с която той е бил умислен и сътворен. Нашето преображение, което чакаме в неговата цялост в вероятността на Царството Божие, стартира още отсам – от нашите решения и дейности, на тази земя, от метода, по който се отнасяме към дара на живота, от благодарността и умереността ни във всичко, имащо отношение към нашия личен живот, към живота на цялото човечество и изобщо към живота на земята във всичките му форми.

Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас!

ЧЕСТИТО НОВОЛЕТИЕ!

+ НЕОФИТ, ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР