Изпращаме работната седмица с дъждовно време. През деня ще е

...
Изпращаме работната седмица с дъждовно време. През деня ще е
Коментари Харесай

Изпращаме работната седмица с дъждовно време


Изпращаме работната седмица с дъждовно време. През деня ще е предимно облачно. На места от северозапад на югоизток ще има превалявания от дъжд, а по-значителни ще са количествата основно в Централна Северна България.

До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е най-вече сдържан и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в София – към 10°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, след обяд сдържан, краткотрайно мощен вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините времето ще е облачно, на доста места с превалявания от дъжд, над към 1400 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Температури ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра – към 2°.
Източник: НИМХ
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР