Изпращам препоръка към Топлофикация да оптимизира информацията във фактурите така,

...
Изпращам препоръка към Топлофикация да оптимизира информацията във фактурите така,
Коментари Харесай

Омбудсманът: Топлофикация-София да оптимизира информацията във фактурите

Изпращам рекомендация към " Топлофикация " да усъвършенства информацията във фактурите по този начин, че хората да са наясно какво заплащат. Това сподели пред bTV омбудсманът Диана Ковачева.
 Откъде идва разминаването в предстоящите и получените изравнителни сметки на Виж още
" Абсолютно объркващо е с разлики сред окончателните известия към фактури и изравнителните сметки, които хората получават. Те не могат да схванат какво написа във фактурите. Абсолютно се нарушава Директивата за енергийна успеваемост, в която се споделя, че би трябвало да бъде ясно ", добави тя.

Ковачева уточни, че в институцията на омбудсмана тъжби за сметките си от " Топлофикация " са подали десетки жители.

" Те въобще нe могат да схванат какво би трябвало да платят. " Топлофикация " не издава фактури на жителите и това е един въпрос, който аз слагам към тях, за какво те не дават фактури? " Топлофикация-Пловдив ", в Плевен и във Велико Търново дават фактури. Във фактурата има последна сума - тотал. Ясно е какво плащаш. Вчера с жители, които желаеха да си получат фактурите, се опитахме да желаяме от " Топлофикация " издадени към този момент такива. Отказват да ги дадат с предлог, че не са юридически лица ", изясни тя.

Ковачева сподели и няколко сметки на жители, които са подали недоволства, като първоначално се показва някаква голяма сума от на 1300 лева със период за заплащане 14 септември, а на втора страница има друга сума - 400 лева

" Това е сумата, която би трябвало да се заплати, само че не е ясно за какво на първа страница е огромната сума ", споделя тя.

" Хората обаче ги заплащат в този момент, тъй като мислят, че би трябвало да ги платят на части тези суми ", изясни Ковачева.

Тя ще участва на чуването на " Топлофикация - София " в Комисията по енергетика през днешния ден, с цел да зададе въпросите на жителите, както и за какво при фрапантното понижение на природния газ за отоплителния сезон върнатите суми са алегорични.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР