Изповядващите исляма военнослужещи ще могат да не спазват постите през

...
Изповядващите исляма военнослужещи ще могат да не спазват постите през
Коментари Харесай

Разрешиха на руски военни-мюсюлмани да не постят по време на Рамазана

Изповядващите исляма военнослужещи ще могат да не съблюдават постите през Рамазана, разгласи ръководителят на Духовното ръководство на мюсюлманите на централната съветска самостоятелна република Татарстан Камил Самигулин, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

През 2023 година Рамазанът ще продължи от 22 март до 20 април според ислямския лунен календар.

По традиция през този месец мюсюлманските общности се въздържат от ястие, пиянство и полови контакти от изгрев до залез слънце. След това изповядващите исляма организират групови вечери, наречени ифтари.

 

" Има избрани моменти, когато е възможно да не се пости, т.е. да се отсрочи за по-късна дата. Това се отнася и за бойците, те преценят събитията, т.е. къде се намират, в случай че са в поделението и има опция да постят. Можеш да избереш да постиш или да отложиш за различен път ", изясни Самигулин по време на видеомост Москва - Казан, отдаден на свещения месец Рамазан и началото на мюсюлманските пости.

Самигулин разяснява и неотдавнашното изгаряне на Корана в Швеция, като съобщи, че сходна обстановка не е допустима в Русия заради добре развитите междуетнически връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР