Използването от правителството на Обединеното кралство на GPS-тракери върху мигранти

...
Използването от правителството на Обединеното кралство на GPS-тракери върху мигранти
Коментари Харесай

Признаха за незаконно GPS-следенето на мигранти във Великобритания

Използването от държавното управление на Обединеното кралство на GPS-тракери върху мигранти е прието за нелегално от Службата на комисаря по информацията (ICO), регулираща отбраната на данните в страната, оповестява Wired.

Това решение идва след 18-месечна пробна стратегия, в границите на която до 600 мигранти бяха принудени да носят тракери на глезените си.

Пилотната стратегия, ръководена от Министерството на вътрешните работи, съгласно мнението на ICO е нарушила закона за отбрана на данните в Обединеното кралство. Агенцията показва два основни минуса - незадоволителна оценка на въздействието върху неприкосновеността на персоналния живот и неналичието на бистрота.

Наредбата задължава Министерството на вътрешните работи да обнови политикатата си за GPS следене в границите на 28 дни. Освен това, ICO може да наложи санкция до 17,5 милиона английски лири (22 милиона долара) или 4% от оборота на Министерството на вътрешните работи, според от това, кое от двете е по-голямо, в случай че програмата бъде обновена, без да се поправят и отстранят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР