Използването на ваксината Oxford-AstraZeneca е спряно в Република Ирландия. Националният

...
Използването на ваксината Oxford-AstraZeneca е спряно в Република Ирландия. Националният
Коментари Харесай

Ирландия спря употребата на ваксината Oxford-AstraZeneca

Използването на имунизацията Oxford-AstraZeneca е спряно в Република Ирландия . Националният съвещателен комитет по имунизация (NIAC) предложи този ход след известия за съществени събития с, оповестява БиБиСи.

В туит ирландският министър на опазването на здравето Стивън Донъли сподели, че това е " защитна стъпка ". Световната здравна организация съобщи, че от развиване на съсирек.

Повече от 110 000 дози от имунизацията AstraZeneca са приложени в Ирландия , което е към 20% от всички дози, дадени досега. По-рано в неделя заместник-главният медицински шеф на Ирландия доктор Ронан Глин съобщи, че в събота вечерта е получена нова информация от Норвежката организация по медикаментите.

" Не е направено заключението, че има някаква връзка сред имунизацията Covid-19 AstraZeneca и тези случаи. Въпреки това, действайки съгласно правилото на предпазливостта и в очакване на приемането на спомагателна информация, Националният съвещателен комитет за имунизация предложи краткотрайното отсрочване на имунизация с AstraZeneca в Ирландия. "

В изказване AstraZeneca съобщи, че анализът на данните за сигурност, обхващащ повече от 17 милиона дози от приложената ваксина, не демонстрира доказателства за нараснал риск от съответните положения и че не са следени трендове или модели в клиничните изпитвания.

" Всъщност докладваните цифри на тези типове събития за имунизацията Covid-19 AstraZeneca не са по-големи от броя, който би се случил естествено при неимунизираната популация. Внимателен обзор на всички налични данни за сигурност, в това число тези събития, продължава и AstraZeneca се ангажира да споделя информация без закъснение . "

EMA съобщи в четвъртък, че . Европа се бори да форсира стартирането на ваксини след закъснение на доставките от Pfizer и AstraZeneca, макар че новите случаи са скочили в някои страни.

, които краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради вероятни странични реакции. , Дания, , и Исландия краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради формиране на тромби. Няма открита връзка сред имунизацията и страничните реакции. .
 Съединени американски щати изясни на Европейски Съюз да не чака скоро доставки на американски AstraZeneca
Съединени американски щати изясни на Европейски Съюз да не чака скоро доставки на американски AstraZeneca

Нов удар за имунизационната стратегия в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР