Използването на въглища отново е на дневен ред в Германия,

...
Използването на въглища отново е на дневен ред в Германия,
Коментари Харесай

Енергийната криза върна Германия към използването на въглища

Използването на въглища още веднъж е на дневен ред в Германия, защото най-голямата европейска стопанска система се завръща към " мръсното " гориво, с цел да се оправи с енергийната рецесия, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Повече от една трета (36,3 процента) от електрическата сила, с която е захранвана енергопреносната мрежа на Германия през юли, август и септември, е била генерирана от въглищни електроцентрали спрямо 31,9 % през същия интервал на 2021 година, съгласно Федералната статистическа работа " Дестатис " (Destatis).

В продължение на дълги години въглищата бяха демонизирани от Партията на Зелените в Германия, която в този момент взе участие в държавното управление с основни министри. Забраната за потреблението на въглища трябваше да влезе в действие до 2030 година, само че съветската инвазия в Украйна и ограничението на доставките на съветски природен газ още веднъж ги " връщат в играта ", отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Производството на електрическа енергия чрез въглища се усилва с 13,3 % на годишна основа до 42,9 тераватчаса (TWh) през юли, август и септември. През този интервал общото произвеждане на електрическа сила доближава 118,1 тераватчаса (TWh), с 0,5 % по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, осведоми Дестатис.

На фона на опасността от дефицит на природен газ в Германия някои въглищни електроцентрали, които бяха затворени или включени в запаса на страната, още веднъж бяха върнати на енергийния пазар в Европа през тази година. В множеството страни обаче количеството електрическа енергия, генерирано от въглищни електроцентрали, беше лимитирано, отбелязва Ройтерс.

" Само в Германия завръщането към въглищата е по-значително, с 10 тераватчаса (TWh). Това води до увеличение на производството на електрическа енергия от въглища в Европейския съюз, което се чака да се задържи на тези по-високи нива за известно време ", се споделя в годишния отчет за пазара на въглища на Международната организация за силата (МАЕ).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР