Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани,

...
Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани,
Коментари Харесай

Стара традиция е МВР да ползва наркодилъри и крадци за компрометиране на протести |

Използването на провокатори от следения от Министерство на вътрешните работи престъпен контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на митинги и оправдаване на полицейско принуждение е остаряла традиция на българските комунисти. Това написа във фейсбук евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

Той споделя и персоналния си конфликт с това събитие:

" Първият случай, който аз си припомням, е преди тъкмо 30 години - режисираният пожар на Партийния дом (тогава не бихме си показали наглостта в тази постройка да се реалокира Парламентът, даже диктатурата на Българска комунистическа партия не си го позволи) и последвалото среднощно разпадане на Града на Истината. "

Кънев напомня и че тази провокация отсрочи, само че не предотврати оставката на държавното управление на Андрей Луканов

" Това отсрочване, това закъснение, докара до глада и купоните през Лукановата зима... Не бива да допуснем такова закъснение в този момент. Нито нова икономическа злополука, която е естествена последица от институционалния разпад, на който сме очевидци ", безапелационен е евродепутатът.

Според Кънев решението против комунистическите милиционерски провокации е всеобщо наличие на мирни митинги, само че и построяването на ясна, витална и единна политическа опция, с изчерпателен съвременен дневен ред.

" Потенциал за такава опция през днешния ден има единствено Демократична България. Осъществяването на този капацитет ще бъде краят на новите комунисти ", безапелационен е той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР