Използването на мобилни телефони в самолета е забранено, тъй като

...
Използването на мобилни телефони в самолета е забранено, тъй като
Коментари Харесай

Какво се крие зад забраната за мобилни телефони на летищата

Използването на мобилни телефони в самолета е неразрешено, защото те може да основат разстройства в навигационните системи на самолета и да провокират разнообразни проблеми, оповестяват от CNN.

След сполучливото кацане на самолета, ни се разрешава да изключим режима на полета, само че е допустимо да се сблъскаме със усложнения при приемането на мощен мобилен сигнал на избрани летища. Тази обстановка се дължи на обстоятелството, че доста от летищата са известни като " мъртви зони " за мобилния сигнал. Това се случва заради рестриктивните мерки в слагането на мобилни кули на летищната територия, които не могат да бъдат ситуирани непосредствено на аеропорта заради ограничавания във височината.
Защо не мога да употребявам телефона си?
Няма да бъдете санкционирани, в случай че извадите телефона си, до момента в който вървите към терминала, само че представител на самолетната компания може да ви направи забележка за неспазване на разпоредбите. Ако обаче решите да тичате по пистата или наоколо до нея, може да бъдете задържани от федералната полиция.

Перонът на летището е доста претрупан освен със самолети, само че и с колички за багаж, камиони за кетъринг, камиони за транспортиране на самолетни боклуци и камиони за гориво. Приоритет на личния състав е бързото и безвредно отклоняване на пасажерите от перона на летището до постройката на терминала.

Ако сте разсеяни, до момента в който вървите към постройката на терминала, тъй като говорите по телефона си, това може да бъде доста рисково и даже смъртоносно, в случай че се окажете прекомерно покрай работещ аероплан. Действащият реактивен мотор е извънредно парещ и има мощен отработен въздух. Освен това в предната част на мотора има зона с ниско налягане, наречена зона на усвояване, която може да засмуче човек. Наземният личен състав е подготвен да стои на разстояние минимум 10 метра от тази зона. Тази информация обаче не се оповестява на пасажерите.
Мит за горивото
Може би сте чували, че мобилните телефони могат да предизвикатпожар наоколо до гориво, а самолетите, несъмнено, се зареждат с гориво на летищата.

Въпреки това вероятността горивото да се възпламени по време на този развой е извънредно дребна, защото камионът за зареждане с гориво е обвързван и " заземен " със самолета: операторът прикрепя проводник към самолета, с цел да реалокира насъбраното статично електричество на земята, с цел да предотврати всякаква опция за искра.

В пресата се появиха истории за мобилни телефони, провокирали пожари на бензиностанции в Индонезия и Австралия, само че те се оказаха неточни. Няма доказателства, че телефонът може да провокира пожар
Защо ни споделят да не снимаме?
Този принцип варира според от характерните процедури на другите летища и техните ограничения за сигурност. Въвеждането на по-строги ограничения също може да докара до внедряване на нови технологии. Секторите за сигурност на летищата се стремят да предотвратят записването на активността им.

Тези ограничавания са пренесени от измененията в сигурността на летищата след терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година Сега федерализираните екипи за сигурност - TSA (Transportation Security Administration) в Съединени американски щати и Министерството на вътрешните работи в Австралия - постоянно трансформират процесите си, с цел да предотвратят съществуването на каквито и да било разпознаваеми модели, които биха могли да бъдат употребявани за основаване на пробив в сигурността.

Процесът на сигурност на летищата е съществена спънка за придвижването на пасажерите заради процеса на инспекция. Ако се реши, че пасажер забавя процеса, като прави фотоси или приказва по телефона си, ще му бъде напомнено да изключи устройството си и/или да спре да снима личния състав по сигурността и оборудването.

Ако откажете да спазвате разпоредбите на процеса на инспекция, ще ви бъде отказано влизане в зоната на изхода на летищния терминал и ще пропуснете полета си. Можете ли да бъдете задържани и за това, че употребявате телефона си? Зависи от летището и страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР