Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество

...
Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество
Коментари Харесай

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути сега е необятно публикувано, като голям брой държавни управления по света одобряват цифровите активи.

Няколко държавни управления обаче към момента се двоумят дали да включат криптовалутите в съществуващите си финансови системи. Един от последните образци за това е туристическата дестинация Бали.

През уикенда държавното управление на Бали изрази негативната си позиция по отношение на криптовалутите. Уейан Костер, губернаторът на Бали, организира конференция, на която разгласи, че към туристите, които решат да правят заплащания с криптоактиви, ще бъде прибавен непоколебим надзор.

Костер съобщи, че задграничните туристи, които нарушават визовите разрешителни, ангажират се с неуместно държание, употребяват криптовалута като платежно средство или нарушават други разпореждания, ще бъдат изправени пред тежки последици, в това число депортиране, административни наказания, наказателни наказания, затваряне на предприятия и други строги ограничения.

Правителството има намерение да следи от близко и да контролира сходни транзакции в района.

Следователно на туристите, посещаващи Бали, няма да бъде разрешено да употребяват Биткойн или други криптовалути за заплащания в хотели, заведения за хранене, туристически атракции, търговски центрове или други обекти в района. Единственото прието законно платежно средство в Бали е индонезийската рупия и тя е единствената валута, която се приема в района.

Използването на валути, разнообразни от индонезийската рупия, може да докара до тежки последствия, наложени от държавното управление, съгласно информация от държавен новинарски портал.

Тези санкции могат да включват отнемане от независимост за период до една година и забележителна санкция в размер на към $13,300. Костер акцентира още, че осъществяването на бизнес действия с задгранична валута без позволение от Банката на Индонезия може да докара до минимално наказване отнемане от независимост за една година и оптимално за пет години, дружно с санкция в размер от 50 милиона рупии ($3,300) до 22 милиарда рупии ($1.4 милиона).

Решението на държавното управление на Бали да забрани разплащанията с криптовалута провокира рецензии от страна на разнообразни лица, като някои от тях показаха недоволството си, заявявайки нежеланието си да посещават Бали заради тази политика.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР