Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все още

...
Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все още
Коментари Харесай

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е към момента в начален етап, само че би трябвало да бъде следено и вероятно контролирано , с цел да се предотврати възможна щета на потребителите и да се подсигурява вярното действие на пазарите, заяви в сряда Европейската централна банка, представена от " Ройтерс ".

ЕЦБ вижда редица възможности за използването на генериращ AI от банки и други финансови институции, като в обработката на информация, по-ефективно обслужване на клиенти и даже по-голяма дарба за разкриване на киберзаплахи.

Но също по този начин предизвести за опасности , в това число прекалено разчитане на стеснен брой снабдители и по-сложни хакерски атаки.

" Следователно използването на AI във финансовата система би трябвало да се следи от близко с развиването на технологията ", сподели ЕЦБ в публикация, оповестена като част от нейния постоянен обзор на финансовата непоклатимост.

Европейският съюз формулира първите в света правила за изкуствен интелект , които ще принудят AI системите с общо предопределение и с висок риск да съблюдават характерни отговорности за бистрота и законите на Европейски Съюз за авторското право.

Досега обаче ЕЦБ сподели, че приемането на сходни системи от европейските финансови компании е " в ранен стадий ".

" Пазарните контакти демонстрират, че финансовите институции от еврозоната може да са по-бавни при възприемането на генеративен AI , като се има поради обсегът на обсъжданите по-рано опасности (и) също като се вземат поради евентуалните опасности за репутацията ", сподели ЕЦБ.
 Китай и Съединени американски щати разискват изкуствения разсъдък в Женева
Китай и Съединени американски щати разискват изкуствения разсъдък в Женева

Според специалиста Джейсън Гласбърг всички страни са изложени на риск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР