Използването на електронна гривна срещу хора с присъда е една

...
Използването на електронна гривна срещу хора с присъда е една
Коментари Харесай

Ако си под домашен арест, минават четири дни, преди да ти сложат електронна гривна

Използването на електронна гривна против хора с присъда е една от тематиките, които непрестанно става настояща в България. Сега мотив за това има, заради оповестена за публично разискване " Инструкция за взаимоотношение на структурите на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция на " Изпълнение на наказванията ", която касае случаите на домакински арест и пробация.
В инструкцията, която е съобразена със Закон за осъществяване на наказванията и задържането под стража, се показва, че при домакински арест началникът на регионалната работа " Изпълнение на наказванията " (ОСИН) издава заповед за използване на електронно наблюдаване в период от три дни след приемане на правосъден акт за домакински арест . Тази заповед се издава на съображение преценка на началника на съответното районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – той преценя би трябвало ли " използване на радиочестотно електронно наблюдаване ". А самата гривна се слага в период от 24 часа откакто началникът на ОСИН е уведомил съответните органи, в това число наблюдаващия прокурор и съда.
Друг забавен миг – в случай че съдът е постановил електронно наблюдаване, само че " няма техническа опция за това ", съответният шеф на ОСИН уведомява документално съда и съответния прокурор още веднъж в тридневен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР