Използването на две тарифи за цената на тока няма да

...
Използването на две тарифи за цената на тока няма да
Коментари Харесай

Експерти: 1/3 от населението на страната се отоплява трудно

Използването на две цени за цената на тока няма да помогне на енергийно бедните хора. Такова мнение показаха пред енергийните специалисти Иван Хиновски и Мартин Владимиров.

„ Смятам, че това не са две цени, а би трябвало да се счита като отстъпка . И в този момент има 5 динамични цени. Не е публично заслужено да се оферират такива ограничения „ на калпак ”. Има хора, за които, каквато и да е помощ няма да има стойност. В България от години има формулировка за енергийна беднотия, само че просто не се ползва. Министерството на труда бяга от отговорност да създаде разпоредба за вписване и подкрепяне на енергийно небогати семейства ”, сподели Хиновски.

„ Няма изясненост какви ще бъдат цените. В момента цената за електрическата енергия за бита е най-ниската в целия Европейски Съюз. Тя се поддържа изкуствено ниска от десетилетия. Означава ли предлагането на Министерски съвет, че действително по-бедните семейства ще заплащат още по-ниска цена или в действителност по-богатите семейства, тези с по-голяма консумация на електрическа енергия на месечна база, ще заплащат по-висока цена от сегашната? Това, което сега другояче ще създадем, е да изпратим следващия неверен сигнал към потребителите, че те няма потребност да влагат в възстановяване на енергийната си успеваемост и понижаване на потреблението ", уточни Мартин Владимиров.

По думите му ни би трябвало формулировка за енергийна беднотия, " даже с цел да вземем парите от Плана за възобновяване. "

" Важно е да се дефинира ясно какъв брой са енергийно бедните хора в България. Сегашните данни демонстрират, че към 1/3 от популацията на страната се отоплява мъчно ”, уточни още Владимиров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР