Изплувалият на брега на Поморие боеприпас в четвъртък е безопасен.

...
Изплувалият на брега на Поморие боеприпас в четвъртък е безопасен.
Коментари Харесай

Боеприпас изплува на брега в Поморие, обезопасиха го

Изплувалият на брега на Поморие арсенал в четвъртък е безвреден. Това е празен стартови мотор от противъздушна ракета, заяви пред публицисти контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили (ВМС), съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

" Това произведение наподобява като празен цилиндър с диаметър 15 см., дълъг към 20 см., изхвърлен е на брега на морето. До този миг сме разкрили два такива и няколко разнообразни модификации на сходни стартови мотори, само че отново споделям, те не са рискови. В резултат на военните дейности има доста такива, наблягам, безвредни предмети, които плават в морето и ние ги отстраняваме, с цел да не се тормозят мореплавателите ", изясни още контраадмирал Михайлов, който следи интернационалното учение  " Бриз " 2022 - първото огромно обучение в Черно море след войната в Украйна.

" Досега сме реагирали на над 30 сигнала, за благополучие единствено един от тях беше същински. Това не понижава заплахата от мини в Черно море, защото такива са употребявани и при неприятно време и има заплаха някои от тях да се скъсат от помпената верига, само че не бих споделил, че съставляват заплаха за хората, които плажуват на брега или са решили да прекарат почивката си край морето ", успокой командирът на Военноморски сили.

По думите на контраадмирал Кирил Михайлов до този миг са унищожени общо 5 мини, последната е била унищожена на 30 юни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР