Изплува поредна съмнителна обществена поръчка от времето на Радостин Василев

...
Изплува поредна съмнителна обществена поръчка от времето на Радостин Василев
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Изплува нова скандална поръчка в Тотото от времето на Руди Гела

Изплува поредна съмнителна социална поръчка от времето на Радостин Василев в Министерството на младежта и спорта. Според източници на  в нея е забъркана някогашната директорка на правната дирекция и сегашен член на УС на БСТ Рада Гьонова. Поръчката е за 900 хил лв. и е предмет на правосъдни каузи. Това е следващ образец за съмнителни публични поръчки с непосредствено договаряне от времето на Василев, когато точно Гьонова го съветвала по правните въпроси във връзка с това какво може да се прави с публичните поръчки, с които той няма опит преди този момент, настояват наши източници. 

Така се стига и до поръчката за „ Организиране на събития за потребностите на Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор ”. 

Поръчката е с предложения до 3 компании на стойност до 1 млн лв. и е извоювана от компания „ Стек и Вино “ ръководена от Росен Христов. Изпълнението на контракта стартира по времето на ръководството на Радостин Василев. Цялостната направа на юридическата документи (тръжна документи, съгласувателни писма, утвърждения ) на тази скандална поръчка е напълно и само дело на Рада Гьонова – шеф правна дирекция.

След промяната на управлението на БП БСТ през 09.2022 новото счита този контракт за подозрителен и стартира щателна инспекция по него. Служителите на БСТ не намират видни доказателства, че дейностите по този контракт – събития в разнообразни морски градове се осъществени. По-скоро се намират модифицирани фотоси и материали от предходни такива събития, който се показани като сегашни. След като това се рапортува на тогавашното управление (Ангел Иванов, Таня Андреева) и се взема решение да се приключи този кух контракт, който Рада Гьонова е сключила. Следват неколкократни опити от страна управлението на Ангел Иванов да започва правосъден иск по тази поръчка. Рада Гьонова ловко отсрочва и протака всеки един от тези опити с оправданието, че липсвали документи. Тази гневна опозиция от Гьонова да стартира дело води до раздор в връзките и с управлението и следва нейното уволняване от БСТ след 17 години стаж там.

Следват правосъдни каузи от двете страни една към друга. БСТ желаят запор на сметките на „ Стек и Вино “ и връщане на платеният задатък от близо 200 хил лв.. Стек и Вино внасят искове за обща сума от 644 400 лева без Данък добавена стойност. Следват редица правосъдни решения и мнения. След промяната на управлението от 08.2023(Героги Тарлеков изп. дир.) в което влиза и уволнената за тежки нарушавания Гьонова като по знамение „ Стек и Вино “ вършат опит да си уредят взаимоотношенията със сърцераздирателно писмо. Малко необичайно по какъв начин след появяването на Гьонова във висшето управление стартират тези опити за медитация сред двете страни. Стек и Вино установяват, че делото щяло да бъде извоювано от тях и на трите инстанции а разноските за БСТ по материалният интерес, правосъдни такси и възнаграждения ще надскочат 1 млн лв..

Въпросите който седят тука са няколко:

Чий интерес ще пази юристката Рада Гьонова – На „ Стек и Вино “ или на Директива за птиците БСТ?

Има ли място в Управителният съвет специалист, под чието директно управление е заплетен подобен величествен правно-финансов скандал с явно тежки финансови и репутациони вреди за БСТ?
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР