Изплащането на сумите за пенсии чрез пощенските клонове ще се

...
Изплащането на сумите за пенсии чрез пощенските клонове ще се
Коментари Харесай

Изплащането на преизчислените пенсии от 1 октомври започва днес

Изплащането на сумите за пенсии посредством пощенските клонове ще се реализира в общоприетия интервал сред 7 и 20 октомври.

Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени през днешния ден. За това осведомиха от Националния застрахователен институт (НОИ).

От 1 октомври 2022 година бяха преизчислени отпуснатите до края на 2021 година трудови пенсии. Това са пенсиите за застрахователен стаж и възраст, за неработоспособност заради общо заболяване, за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест и наследствени пенсии, изчислени от тях.

В тази категория влизат и пенсиите за военна и за гражданска неработоспособност, в случай че размерът им, като по-благоприятен, е избран като за пенсия за трудова акцидент и професионална болест (лични и наследствени), както и вдовишките добавки, изчислени от пенсии за трудова активност.

След преизчисленията на пенсиите за трудова активност и другите добавки към тях от 1 октомври т.г. нарастване на сумите ще получат 894 249 пенсионери.

Общият брой лица с пенсии за трудова активност у нас е 1 974 973, което значи, че 45,3% от пенсионерите получават по-голяма сума от пенсии и добавки през октомври в съпоставяне със септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР