Изплащането на пенсиите през юни 2023 г. чрез пощенските станции

...
Изплащането на пенсиите през юни 2023 г. чрез пощенските станции
Коментари Харесай

НОИ с нова онлайн справка за инвалидните пенсии

Изплащането на пенсиите през юни 2023 година посредством пощенските станции ще се извърши по общоприетия график – от 7 юни (сряда) до 20 юни (вторник). Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 юни 2023 година
На интернет страницата на Национален осигурителен институт действа нова електронна услуга, обвързвана с правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването им.

Чрез „ Справка за получени данни от Министерство на здравеопазването/РЗИ по Закона за здравето/ПЗР на ЗИД на Закона за хората с увреждания “ пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза.

 istock istock
Ако лицата, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване. Електронната услуга е налична през рубрика „ Е-услуги и информации “/„ Справки “/„ Справки по ЕГН и ПИК на Национален осигурителен институт “/„ В услуга на пенсионера “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР