Изплащането на пенсиите през януари 2024 г. чрез пощенските станции

...
Изплащането на пенсиите през януари 2024 г. чрез пощенските станции
Коментари Харесай

Седмицата започва с добра новина за всички пенсионери

Изплащането на пенсиите през януари 2024 година посредством пощенските станции ще стартира през днешния ден 8 януари (понеделник) и ще приключи на 22 януари (понеделник). Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени също през днешния ден.

Фокус напомня, че от 1 юли 2024 година всички пенсии, отпуснати преди 1 януари т.г., се планува да бъдат осъвременени с 11% по така наречен " швейцарско предписание “. От същата дата минималният размер на пенсията при цялостен застрахователен стаж се усилва на 580,57 лева, а размерът на добавката от пенсията на умрял брачен партньор (вдовишка добавка) се дефинира в размер на 30% от размера на пенсията или сбора от пенсиите, които е получавал умрелият съпруг/съпруга (при 26,5% към момента). Няма смяна в оптималния размер на получаваните една или повече пенсии. Този размер остава същият като през 2023 година – 3 400 лева

Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института, рубрика  " Календар на заплащанията “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР