Изплащането на пенсиите офиси на Български пощи се бави втори

...
Изплащането на пенсиите офиси на Български пощи се бави втори
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите в пощите се бави заради хакерски атаки

Изплащането на пенсиите офиси на " Български пощи " се бави втори ден. Преди дни осведомителните системи на пощите станаха обект на хакерски атаки, заради което някои услуги бяха спрени. В момента поради това се постанова инспекция по книжен лист на правоимащите, а по този начин обработката е доста по-бавна.

От Националния застрахователен институт са коментирали пред БНР, че още в петък са дали на " Български пощи " на хартия ведомостите и описите за погашение на пенсиите и еднократните добавки, с цел да улеснят процеса по изплащането. От държавното сдружение дават уверения, че е основана организация парите на възрастните хора да бъдат изплатени в избраните периоди.

В пощенските станции пенсиите за месеца се заплащат до 20 април, великденските добавки от 70 лв. могат да се получат до края на месеца, а в случай че не бъдат потърсени, ще се платят с пенсиите за месец май. В пощите се изплащат и пенсии за минало време, става въпрос за такива, които са от януари, февруари или март и досега не са потърсени, допълниха от пресцентъра на пощите.

Според вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова системите за сигурност на пощите са били неглижирани през последните години

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР