Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции започва от днес и

...
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции започва от днес и
Коментари Харесай

Започна изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции стартира от през днешния ден и ще приключи на 20 февруари (вторник), оповестиха от Националния застрахователен институт.
Прочетете още
Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени още през днешния ден.

Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “, напомнят от Национален осигурителен институт.

Данните демонстрират, че пенсиите остават максимален дял в структурата на общите разноски и през 2023 година и са в размер на 19,123 милиарда лева Разходите за пенсии са с 3,48 милиарда лева или с 22,3% повече по отношение на същия интервал на 2022 година

Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за 2023 година е 784,48 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е с 16,3%.

Средната пенсия на един пенсионер за застрахователен стаж и възраст за 2023 година е 861,23 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е със 17,8%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР