Изплащането на еднократната добавка от 75 лева към пенсиите на

...
Изплащането на еднократната добавка от 75 лева към пенсиите на
Коментари Харесай

Добавката от 75 лв. за ваксиниране ще се изплаща от 1 февруари

Изплащането на еднократната добавка от 75 лв. към пенсиите на хората със приключен имунизационен цикъл против COVID-19 ще стартира още на 1 февруари, преди датата на приемане на пенсиите. Това съобщи шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

Той разясни, че пенсионерите, които получават пенсията си по банков път, ще разполагат със сумата още на 1 февруари посредством банков превод. Останалите могат да я вземат от пощенски клон, както в първия ден от месеца, по този начин и в деня, в който получават парите си. Социалният министър Георги Гьоков съобщи, че 75 лв. след имунизация ще получат всички пенсионери, освен тези над 65 години.

" Поради редица съображения, в това число от това да няма дискриминационен детайл в решението, тези 75 лв. стимулираща добавка са за всички пенсионери ", сподели Гьоков.

" Имаме упоритостта и работим да бъдат изплатени още на първи февруари, директно след приключване на месеца. Данните, които чакаме за погашение на тези 75 лв., би трябвало да ни бъдат предоставени до 25 януари от Министерство на здравеопазването ", добави Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР