Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях

...
Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите започва на 7 юни, още близо 3500 души с ваксинационна добавка

Изплащането посредством пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни т.г. стартира на 7 юни (вторник) и ще продължи до 20 юни (понеделник). То ще се прави по график, авансово разгласен във всяка една от станциите. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат осъществени на 7 юни 2022 година

Отново ще бъдат направени и спомагателните заплащания, които не съставляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, само че нормативно е открито да се изплащат по реда, очакван за пенсиите – така наречен „ коронавирус добавка “ от 60 лева и разликата сред общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 година и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 година Неполучената и през май еднократна великденска добавка от 70 лева (отнасяща се за април), лицата би трябвало да изискат от териториалното отделение на Националния застрахователен институт (НОИ), което изплаща пенсията.

От 1 юни т.г. стартира изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс през април 2022 година Според данните, предоставени в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването, в това заплащане са включени общо 3493 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума доближи 752 315 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР