Изплашен от готвените протести премиерът Кирил Петков обеща за изплати

...
Изплашен от готвените протести премиерът Кирил Петков обеща за изплати
Коментари Харесай

Изплашен от готвените протести, Петков обеща да плати половината от дължимите пари на пътните фирми

Изплашен от готвените митинги министър председателят Кирил Петков даде обещание за изплати половината от дължимите пари на пътностроителните компании. „ Предлагаме над 600 млн. лева да се платят незабавно на строителните компании. Останалите 50% да минават през парламентарните комисии. Предложили сме в четвъртък Народното събрание да гласоподава в пленарната зала това „ саниране ” на договорите “, това разяснява министър председателят Кирил Петков на среща с представители на пътния отрасъл.

Министър-председателят посочи, че предлагането към този момент е изпратено към „ ИТН ”, Българска социалистическа партия и „ Демократична България ”.
По-ран през днешния ден Българска браншова камара „Пътища“ и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ оповестиха, че стартират национални протестни дейности на 13 април 2022 година на територията на цялата страна и пред Народното събрание, откакто предходната седмица Народното събрание отсрочи решението за разплащане на отговорностите на страната към бранш „Пътища“.

Премиерът Петков разяснява и тематиката за Българска народна банка. „ Каримански няма поддръжката на цялата коалиция “, съобщи той.

На въпрос за Северна Македония той съобщи пред публицистите, че „ всичко, което ще се случва по тази тематика, ще се случва със глоба на Народното събрание. “

Премиерът отхвърли да разяснява настояванията за оставка на министъра на културата Атанас Атанасов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР