Изпитите в Медицинския университет са толкова приятни, че студентите се

...
Изпитите в Медицинския университет са толкова приятни, че студентите се
Коментари Харесай

С пълно 6 от Медицинския Елизар ще специализира в Германия

Изпитите в Медицинския университет са толкоз приятни, че студентите се явяват на тях по няколко пъти. Елизар Цветков опроверга този афоризъм на ректора проф. Стефан Костянев, като приключи освен без нито една корекция, а и с триумф 6.00 следването си. Вчера младежът получи премията „ Златен Хипократ” и взе дипломата си дружно с още 197 млади лекари на гала в Драмата.

Винаги съм имал интерес към тази специалност и предпочитание да оказвам помощ на хората, показа цялостният първенец на 67-ия випуск във Факултета по медицина. Кръглото шест в дипломата той изяснява единствено с едно – доста труд и безсънни нощи. По време на следването взел и още един житейски изпит с отличен – да открие обичаната си жена и да я завоюва.

Сега на Елизар му следва да специализира неврология в Германия, а след това – да се върне и да вдигне женитба с годеницата си. Неврологията ме притегля, тъй като е просвета за най-неразгадаемото - човешкия мозък, изясни Елизар Цветков. Вижда в тази област голямо поле за развиване и желае самият той да е част от него. „ Непрестанно се появяват нови лечения и способи за лекуване, а новостите все по-бързо навлизат и у нас - споделя младият доктор. – Преди 5 години единствено слушахме за тях, а до момента в който приключим, те към този момент са навлезли и това е добър знак.”

Отличникът възнамерява да усвои най-напредничавото в немския опит, само че след това да го ползва в родината си. Според него системата на опазване на здравето у нас може да задържи младите фрагменти, в случай че премисли стартовата им заплата. Възнаграждение от 700 лв. не може да бъде удовлетворяващо след 6 година интензивно учене, безапелационен е той. Оптимист е обаче, че доста неща могат да се трансформират и точно неговото потомство ще направи това. " Нашата генерация е друга – пътували сме, имали сме опция да забележим и другия свят и да създадем съпоставяне. Не ни интересуват пререканията от предишното, не ни е значимо кои са сини и червени, не сме обременени”, сподели доктор Цветков. Но не се наема да предпише лекарство на страната. Няма панацея, за изцелението би трябвало дълга терапия и присъединяване на експерти от доста сфери, нахвърля въпреки всичко рецепта той.

След запаметяващите се години в Английската гимназия, и в Медицинския университет срещнал учители, чиито житейски препоръки са скъпи.Веруюто му обаче са думите на починалия проф. Златаров, че единствено положителният човек може да стане добър доктор.

„ Убедена съм, че от випуск`2017 приключва предстоящ нобелист или изобретател на ваксина против нов вирус, или основател на нова антибиотична молекула, или доктор, трансформирал лекуването на рака, или министър на опазването на здравето, в която и да е точка на света”, сподели проф. Мирослава Бошева. Отличниците от първия ред с мигане незабавно си разпределиха тези функции – Елизар ще е нобелистът, а Костадин Костадинов – бъдещият здравен министър. Не съм си представял, че мога да бъда нещо друго, с изключение на лекар, сподели Костадин, който сега специализира кардиология. Той получи премията „ Златен Прометей” за най-активен студент.

Випуск 2017 е един от тези с най-голям триумф през годините – 4,83 от следването и 5,11 от държавните изпити. Освен цялостния първенец, още 55 негови сътрудници са с тапия над 5,50. Сред дипломираните млади лекари има и 57 чужденци от Гърция, Германия, Англия, Турция, Съединени американски щати, Кипър, Португалия, Сирия.
тагове медицински университет първенец тапия елизар цветков  С цялостно 6 от Медицинския Елизар ще специализира в Германия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР