Изпитите след VІІ клас, с които се кандидатства за гимназия,

...
Изпитите след VІІ клас, с които се кандидатства за гимназия,
Коментари Харесай

Изпитите за гимназия ще се променят

Изпитите след VІІ клас, с които се кандидатства за гимназия, ще бъдат изменени. Намерението на Министерството на образованието и науката е те към този момент да не са единствено по български език и литература и по математика, а да включват въпроси и от други предмети. Освен това ще бъдат модифицирани по този начин, че да ревизират уменията на учениците, а не заучени познания.

Промените ще влязат в действие вероятно от образователната 2022/2023 година Ако това се случи, първите възпитаници, които ще държат новите интегрални проби, ще са сегашните четвъртокласници.

Това стана ясно от изявление на министъра на образованието Красимир Вълчев в четвъртък. От много време той и други представители на управлението на ведомството приказват, че би трябвало да се промени методът на преподаване в учебно заведение и децата да получават умения, а не да би трябвало да заучават уроците. Мнението на министъра и на заместниците му е, че това може да стане главно посредством смяна на изпитите от така наречен външно оценяване, от които част са и препитванията след VІІ клас.

Преди няколко дни Вълчев разяснява, че се планува от 2023 година тестванията след VІІ клас да са интегрални. Този математика може да включва и въпроси от естествените науки, а този по български език и литература - и от публичните.

" Имаме желание да предложим интегрален изпит в седми клас от 2022/2023 образователна година, само че е нужна добра връзка с учителите и родителите ", изясни министърът в четвъртък, без да дава доста детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР