Изпитите след 7-и клас минаха нормално. Тепърва ще правим по-задълбочени

...
Изпитите след 7-и клас минаха нормално. Тепърва ще правим по-задълбочени
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Не знаем кое е най-доброто за днешните деца и това е най-голямата драма

Изпитите след 7-и клас минаха обикновено. Тепърва ще вършим по-задълбочени разбори за електронното обучение, само че наличието в класната стая си остава най-хубавото образование. Разбира се, като цяло сме удовлетворени, че системата се оправи в тази сложна обстановка, само че би трябвало да ни остане упоритостта от възстановяване на резултатите. Това показа в ефира на "Тази заран " по bTV просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 във връзка националното външно оценяване след 7-и клас и образованието в електронна среда от у дома.

По отношение на предвижданите интегрирани проби след 7-и клас министър Вълчев уточни, че още преди четири години МОН е възприело така наречен способен метод.

Днешните деца би трябвало да имат комплекс от професионални компетентности, а това се добива с методите на преподаване, като математиката и българският език са главните съставни елементи, защото те мерят базовите познания. Но с изключение на тях би трябвало да подтикваме децата да учат и естествени науки, разяснява той.

Излязоха оценките от изпитите след 7-ми клас

Частните уроци са потребни от позиция на това да бъде накарано детето да учи в допълнение. Така или другояче няма изпит, който един път вечно да ти подсигурява сигурна писта в живота. Утрешното общество ще цени знаещите, можещите и интелигентните хора и все по-малко ще се търси какво си учил, а какво можеш и умееш. Ние не знаем за днешните деца кое е най-хубавото и това може би е най-голямата драма. Днешните деца ще живеят в една епоха на технологиите, ето за какво цифровата креативност в учебните заведения ще бъде основна, добави просветният министър и означи, че следва проучването на непознатите езици да бъде понижено с половин час, до момента в който уроците по математика ще бъдат увеличени с трийсет минути.

Красимир Вълчев разгласи значими промени, свързани с матурите, НВО и образователните стратегии

На въпрос за инспекцията на КПКОНПИ министър Вълчев още един път увери, че няма никакви терзания и че данните, подадени от него, са безусловно правилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР