Изпитите продължават, а днес наред са 62 877 седмокласници и

...
Изпитите продължават, а днес наред са 62 877 седмокласници и
Коментари Харесай

Учениците от 7 и 10 клас се явяват на изпит по БЕЛ

Изпитите не престават, а през днешния ден наред са 62 877 седмокласници и над 54 500 десетокласници.

Точно в 9 ч. тази заран стартира националното външно оценяване по български език за учениците от седми клас. Те ще се явят на изпитите в учебните заведения, в които учат, като ще бъдат допускани до залите против документ за идентичност. Седмокласниците са разпределени в 1700 учебни заведения, а над 11 хиляди квестори са ангажирани за изпита, който продължава 150 минути.

Тестът се състои от 26 задания, а учениците би трябвало да пишат с черен химикал. 18 въпроса са затворени и включват четири вероятни отговори. Има 6 задания с къс свободен отговор и една с уголемен свободен отговор. Последната задача е преразказ на неизучаван живописен текст

Два часа по-късно, в 11 ч., би трябвало да стартира матурата  по български език и литература за над 54 500 десетокласници. Изпитът за тях ще се организира в 1023 учебни заведения, а над 9 000 квестори са ангажирани за него.

Изпитът по БЕЛ в края на първия гимназиален стадий е тест с общо 23 задания, от които 14 въпроса са с избираем отговор, а 6- с къс свободен отговор. Има една задача за редактиране и една с уголемен свободен отговор, в който би трябвало да се формулира теза или антитеза. Последната задача е за основаване на текст (резюме, заявление или CV). Изпитът продължава 90 минути.
 Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно
Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно

С най-голям междинен резултат са непознатите езици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР