Изпитът след 7 клас показа, че има проблем с функционалната

...
Изпитът след 7 клас показа, че има проблем с функционалната
Коментари Харесай

Вълчев след матурите за 7 клас: Ясно е, че системата не е започнала да работи различно

Изпитът след 7 клас сподели, че има проблем с функционалната просветеност на учениците. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция по отношение на резултатите от националното външно оценяване след 7. клас, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
" Ясно е, че тазгодишния випуск не е по-различен от миналогодишния. Ясно е, че системата не е почнала да работи друго. Ясно е, че новите образователни стратегии, които бяха въведени, не са дали трагични разлики в резултатите ", съобщи Вълчев.
Той уточни, че проблемите са ясни и не са от през днешния ден. „ Имаме проблем с резултатите по математика , които са от години. Децата през днешния ден доста мъчно се стимулират да учат математика и естествени науки. Но главният фактор за положителното образование си остава добре стимулираният преподавател “, сподели Вълчев и посочи, че е нужна по-голяма поддръжка и повече подготовка за преподавателите.
" Проблемът е с функционалната просветеност – с напъните учениците да придобият умения ", уточни просветителният министър. Той уточни, че учителите би трябвало да поставят повече старания да работят самостоятелно с всяко едно дете. По думите му би трябвало да се работи повече с децата, при които се виждат усложнения с образователния материал.
Вече стана ясно кое е учебното заведение, чиито възпитаници са посочили най-високи резултати от матурите. Кое е то вижте в тази публикация. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР