Изпитът по география за кандидат-студенти от първата изпитна сесия в

...
Изпитът по география за кандидат-студенти от първата изпитна сесия в
Коментари Харесай

Изпитът по география за кандидат-студенти в Софийския университет ще се състои на 15 април

Изпитът по география за кандидат-студенти от първата изпитна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски " ще се състои на 15 април от 14.00 часа. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Кандидатстудентският изпит по география е върху образователния материал от наложителната и профилираната подготовка по География и стопанска система. Той е писмен, във тип на тест от 100 въпроса, от които 40 са от образователния материал за девети клас, а останалите 60 - от образователния материал за десети клас.

Изпитът продължава три часа. Тестът съдържа задания за географски обстоятелства, обекти, феномени и процеси, и за тяхното анализиране, интерпретиране и съпоставяне. Всеки въпрос има единствено един правилен отговор от четири вероятни отговора, маркирани в теста с буквите А, Б, В и Г. Верните отговори се нанасят със наследник химикал на обособена бланка, а не на самия тест, посредством ограждане с кръгче на една от четирите букви /А, Б, В, Г/ за вероятните отговори на съответния въпрос.

Непопълнен отговор в бланката за подобаващ въпрос, или в случай че са оградени повече от един отговор на един въпрос, се смята за неверен отговор. Отбелязването на правилния отговор в бланката по различен метод, с изключение на посредством ограждане с кръгче, също се смята за неверен отговор. При отвод от отговор, който към този момент е бил маркиран на бланката, кандидат-студентът би трябвало да употребява знака Х. Всеки правилен отговор носи по 1 точка. Максималният брой точки от теста е 100.

Правилните отговори ще се разгласяват в страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на изпита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР