Изпитът по биология за кандидат-студенти от предварителната сесия в Софийския

...
Изпитът по биология за кандидат-студенти от предварителната сесия в Софийския
Коментари Харесай

В СУ препитват кандидат-студентите по биология и история

Изпитът по биология за кандидат-студенти от предварителната сесия в Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се състои на 14 април от 14.00 ч.

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два съставния елемент. Първият от тях се прави оценка с числова оценка по шестобалната система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички кандидатстващи с изпит по биология в Софийския университет. Вторият съставен елемент от изпита е наложителен единствено за претендентите за специалността " Медицина " в Софийския университет.
 
Първият съставен елемент е тест и е наложителен за всички кандидат-студенти, полагащи изпит по биология. Оценката от съставен елемент 1 е главното цифрово изражение на резултатите от изпита по биология. Тестът ще има 60 тестови задания, включващи материал от осми, девети и десети клас със следните формати - многоброен избор с няколко други възможности, само че с един правилен отговор и структуриран отговор. Задачите демонстрират фактическите познания по биология и главните логичен и аналитични умения.
 
Вторият съставен елемент на изпита по биология ще включва развиването на тематика от образователния материал от осми, девети и десети клас, изтеглена лотарийно в деня на изпита. Този съставен елемент е за кандидат-студентите, които имат предпочитание да аплайват за специалността " Медицина ". До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността " Медицина " се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат " Да " на този съставен елемент.
 
При оценяването на писмените работи ще се имат поради следните критерии: правилно, тъкмо, разумно и изчерпателно показване на биологичния материал; метод на интерпретиране на образователното наличие и благоприятни условия за анализиране и сравнение на основни факти; изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; притежаване и вярна приложимост на биологичните термини; обща биологична и езикова просвета на претендента.-->
 БГНЕС
На 14 април от 9.00 ч. в Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се състои и изпитът по история на България за кандидат-студенти от предварителната сесия.
Кандидатстудентският изпит по история на България е писмен и се състои от два съставния елемент. Първият е за насърчаване на тематика по даден исторически проблем, а вторият е тест. Изпитът продължава четири астрономически часа.
 
Предложената изпитна стратегия е формирана въз основа на образователното наличие по история на България за 11-и клас - от наложителната подготовка. В нея са включени съществени проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развиването на българската страна и на българското общество във времето от края на седми доникъде на 20-и век.
 
Изпитната комисия ще формулира тематиките и разновидностите на теста в деня на изпита, тъй че те да покриват цялото образователно наличие, заложено в програмата по история на България. При започването на изпита ще се изтеглят две тематики, като всеки кандидат-студент има право да избере и да написа по една от тях, както и по един от тестовите разновидности, който се раздава на кандидат-студентите. Тестът включва въпроси от отворен и затворен вид от региона на политическата, стопанската, църковната и културната история на България през Средновековието, Възраждането и Новото време.
 
Основните цели на изпита са да ревизира историческите познания на кандидат-студентите, планувани в държавните просветителни условия, уменията им за основаването на необорим текст по избран проблем, както и равнището им на притежаване на книжовния български език, доколкото това е изискване за основаването на верен текст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР