Изпитанията пред Конституцията не са само през тази година –

...
Изпитанията пред Конституцията не са само през тази година –
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров и доц. Наталия Киселова в един глас за Радев и ПП: Конституцията е пред изпитание заради самоотвержени самодейци

Изпитанията пред Конституцията не са единствено през тази година – те започнаха през лятото на 2020 година Това съобщи в изборното студио на bTV конституционалистът доцент Наталия Киселова.

Колегата ѝ проф. Пламен Киров добави, че следва да ни ръководят самоотвержени самодейци.

„ Конституцията може да се окаже пред тестване. Чуват се планове да бъде променяна, да бъдат променяни изискванията за избираемост на избрани държавни длъжности. Възторжените самодейци ще създадат каквото могат в идващите месеци, може би година “, добави той.

Според Киселова доста мъчно ще бъде реализирано болшинство за смяна на главния ни закон. Киров добави, че когато едно ръководство не върви – политиците се захващат с Конституцията и се търси виновността в нея.
свързани новини58224на 08.11.202132345на 28.10.2021
„ Усилията за смяна на Конституцията не са най-належащи. Има доста по-сериозни проблеми, пред които е изправена България и нашето общество. Като всеки закон, несъмнено има потребност от усъвършенстване, само че думата осъвременяване би трябвало да се употребява деликатно, тъй като Конституцията дава отговор на всички стандарти за правова, демократична и обществена страна “, разяснява Киселова.

Проф. Киров посочи, че е черноглед, че Конституцията ще се резервира в този си тип в идващите години.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР