Изпитанията на най-новите ракети за зенитната ракетна система С-500 „Прометей“

...
Изпитанията на най-новите ракети за зенитната ракетна система С-500 „Прометей“
Коментари Харесай

МО на Русия: Доставките на С-500 в армията ще започнат през тази година

Изпитанията на най-новите ракети за зенитната ракетна система С-500 „ Прометей “ минаха в Русия предходната година, тази година комплексът ще бъде подготвен за доставка на Въоръжените сили на Русия, съобщи заместник-министърът на защитата Алексей Криворучко.

"През 2019 година във войските на ПВО-ПРО минаха тестванията на най-новия зенитно-ракетен комплекс С-500 „ Прометей “ с изстрелването на нови ракети, които нямат аналози в света, написа "Поглед инфо ".

Има убеденост, че новият комплекс ще бъде подготвен за доставка на войските през 2020 година ", цитира се заместник-министъра в публикация, оповестена в понеделник в корпоративното списание на концерна „ Радиоелектронни технологии “ (КРЕТ).

Криворучко изясни, че главната задача на С-500 е да се бори с бойната техника от балистични ракети със междинен обхват (самостоятелно прихващане с отдалеченост на изстрелване до 3,5 хиляди километра) и с междуконтиненталните балистични ракети в крайния сектор на траекторията, а в избрани случаи – и в междинната част.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР