Изпит по химия за кандидат-студенти ще се състои днес, 20

...
Изпит по химия за кандидат-студенти ще се състои днес, 20
Коментари Харесай

Изпитът по химия за кандидат-студенти ще бъде днес в СУ

Изпит по химия за кандидат-студенти ще се състои през днешния ден, 20 април, от 9:00 ч. в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение. 

Кандидатстудентският изпит по химия е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. 

Изпитът се състои от два съставния елемент. Компонент 1 се прави оценка с числова оценка по шестобалната система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички кандидатстващи с изпит по химия в Софийския университет.

Състои се от две елементи. Първата част включва 20 тестови въпроса с избирателен отговор (един от пет). Втората част включва четири логичен задания (две по неорганична химия и две по органична химия). Тестовете и логическите задания са върху образователното наличие от общообразователната и профилираната подготовка по химия.

Компонент 2 е наложителен единствено за претендентите за специалността " Медицина " в Софийския университет. Този съставен елемент включва отговаряне на четири отворени въпросa от образователния материал, изучаван в наложителната и профилиращата подготовка по " Химия и запазване на околната среда " за 8-и - 12-и клас.

Този съставен елемент е единствено за кандидат-студенти, които имат предпочитание да аплайват за специалността " Медицина ". До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността " Медицина " се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат " Да " на този съставен елемент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР