Изписано е детето, за което има съмнения, че е първият

...
Изписано е детето, за което има съмнения, че е първият
Коментари Харесай

Изписаха детето със съмнения за остър хепатит в Бургас

Изписано е детето, за което има подозрения, че е първият случай на мистериозния изострен хепатит при децата. Проверява се тестът на пациент на 4 години и половина от Бургас.

„ Детето е постъпило с недоволства с обща изнемощялост и повишени лабораторни индикатори на чернодробните ензими, което е наложило хоспитализацията му. Било е лекувано от персонален доктор, само че паради неповлияване на признаците и контролни проучвания, които демонстрират още веднъж повишените стойности, изпълнявайки рекомендациите на Министерството на здравеопазването детето е ориентирано към инфекциозно поделение на УМБАЛ Бургас. В лечебното заведение е извършено съответно лекуване по логаритъм на клинична пътека и е изписано с усъвършенстване, без затруднения с терапия вкъщи и следене на положението му”, заяви доктор Светослав Тодоров- зам. шеф на УМБАЛ Бургас.

Той посочи, че този тип хепатит се води тайнствен и рисков, тъй като от 11 случая в света, при 8 от децата се е наложила чернодробна трансплантация.

За неуточнения случай са изпратени три проби на 4 май в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Резултатите към момента се чакат, изясни доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас. В детската градина в Бургас, която е посещавало детето, е осъществена стерилизация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР