Изпълняващият функциите (и.ф.) на главен прокурор Борислав Сарафов поиска днес

...
Изпълняващият функциите (и.ф.) на главен прокурор Борислав Сарафов поиска днес
Коментари Харесай

Сарафов поиска оставката на заместник административен ръководител на Окръжната прокуратура в Стара Загора

Изпълняващият функционалностите (и.ф.) на основен прокурор Борислав Сарафов изиска през днешния ден оставката на Георги Видев като заместител административен началник на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Сарафов организира среща в Съдебната палата в София с управлението на старозагорската Окръжна прокуратура. Според него в работата на прокурор Видев са позволени съществени пропуски при определянето на мярката за неотклонение в правосъдно съвещание на Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли 2023 година по отношение на Георги Георгиев, който обезобрази 18-годишната Дебора с макетно ножче. И.ф. основен прокурор беше безапелационен, че Георги Видев не има нужните професионални и управнически качества за длъжността заместител областен прокурор. В резултат от това Видев подаде оставка от поста.

По разпореждане на Сарафов екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев в Окръжната прокуратура в Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от старозагорската Районна прокуратура, за интервал от две години.

Временният обвинител №1 чака управлението на Окръжната прокуратура в Стара Загора да сътвори организация и условия за цялостно и задълбочено следствие на случая, както и за приключването му в къси периоди за обезпечаване на правдивост. Към момента по отношение на Георги Георгиев се водят две досъдебни производства - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана с ликвидиране. При потребност прокурори от ВКП ще окажат методическа помощ за бързо привършване на следствието и внасяне на обвинителен акт по отношение на Георгиев, като се отчетат и утежняващите виновността условия - наложените му предишни санкции, тежестта и публичната заплаха на осъщественото.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов беше разпоредено прокуратурата, взаимно с Министерство на вътрешните работи, да обезпечи отбрана на всички очевидци и лица, съдействали при следствието.

Разпоредени са инспекции и по сигнали за други осъществени закононарушения против личността на територията на Стара Загора и региона. Ако бъдат събрани задоволително данни и доказателства, следва причинителите неотложно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР