Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е наредил делото за

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е наредил делото за
Коментари Харесай

Сарафов премести в Ловеч делото за смъртта на Ферарио Спасов

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е наредил делото за гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов да бъде конфискувано от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на прокуратурата в Ловеч. Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна против подписка водача, предизвикал злополуката, бе извикан през вчерашния ден при Сарафов, с цел да даде пояснения.
Върховната касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурор Кожухаров за три години обратно, заяви още държавното обвиняване. Той е определил мярката за неотклонение на обвинения Начо Пантелеев, без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността му, твърди прокуратурата.

" В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието ", се показва в постановлението на Сарафов за прехвърлянето на преписката.

Преди да влезе при Сарафов, Кожухаров изясни сбито за какво е решил да пусне Пантелеев против подписка. " Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде избрана на този стадий от следствието. Преди да излезе експертиза, не можем да обвържем това нарушаване със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушаване, за което сме повдигнали обвиняване, е загубата на надзор – заради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е осъществило ПТП-то ", сподели той, представен от БНР. Кожухаров отхвърли изказвания в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена възбрана да напуща страната.

Инцидентът стана на 11 ноември към 17 часа на основния път София-Варна на правия сектор преди село Шереметя в посока Велико Търново.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР