Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение
Коментари Харесай

Сарафов вика за обяснение прокурора, пуснал шофьора, причинил смъртта на Ферарио Спасов

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е извикал за пояснение утре в София прокурора от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров, разкриват осведомени от държавното обвиняване.

 

Кожухаров е наблюдаващият прокурор по следствието против 24-годишния Начо Пантелеев, който през вчерашния ден провокира злополуката на основния път София-Варна край великотърновското село Шереметя, при която почина футболният треньор Ферарио Спасов. По-рано през днешния ден по решение на Йордан Кожухаров, Пантелеев е освободен от ареста против най-леката мярка за неотклонение " подписка ". 

 

Очаква се да бъде назначена инспекция за работата на обвинителя от Окръжната прокуратура във Велико Търново за последните няколко години. Възможно е още утре Кожухаров да бъде неотложно отхвърлен от следствието и то да бъде поето от различен наблюдаващ прокурор.

 

Самият обвинител изясни решението си за налагането на най-леката мярка за неотклонение на Пантелеев с причините, че 24-годишният мъж от Лясковец не е осъждан и тестът му за алкохол е негативна.

 

" Той има семейство и малко дете. Не мисля, че има опасност да се укрие. В тази обстановка нямаме към момента изяснена повода за ПТП-то, да ви кажа почтено ", съобщи пред Нова телевизия Йордан Кожухаров.

 

Инцидентът стана през вчерашния ден към 17 часа на основния път София-Варна на правия сектор преди село Шереметя в посока Велико Търново. 24-годишният Начо Пантелеев и майката на детето му пътували към старопрестолния град, с цел да купят подарък за детето си, което скоро има рожден ден. Шофьорът обаче ръководи белия си мерцедес с превишена скорост на мократа настилка, като застига и удря в задната част колата на Ферарио Спасов. Фолксвагенът на треньора излиза от пътя и той умира на място.

Източник: dir.bg

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР