Изпълняващият длъжността ръководител на Федералното управление на гражданската авиация (FAA)

...
Изпълняващият длъжността ръководител на Федералното управление на гражданската авиация (FAA)
Коментари Харесай

Самолетите Boeing 737 MAX остават на земята. Няма дата за сваляне на забраната

Изпълняващият длъжността началник на Федералното ръководство на гражданската авиация (FAA) на Съединени американски щати Даниел Елуел съобщи, че няма дата за връщането на Boeing 737 MAX в употреба след отхвърли на редица самолетни компании в света да употребяват самолета за полетите си, предадоха международните организации.

Елуел направи това изказване преди откриването на интернационалната конференция във Форт Уърт, щата Тексас, където специалисти на ръководството ще показват информация за узаконяването на оборудването за тези самолети, посочи Ройтерс.

По думите на Елуел Федералното ръководство няма да бърза с позволение за полетите на Boeing 737 MAX. Американският регулатор на въздушния превоз още чака от Боинг публични данни за обновяването на помощната система за стабилизиране при полет Ем Си Ей Ес (Maneuvering Characteristics Augmentation System - MCAS). Когато това стане, ръководството за гражданска авиация ще сертифицира самолетите и ще ги върне в употреба. " Ако ни отнеме година, с цел да сме сигурни във опцията да отменим възбраната за полети, по този начин и ще бъде ", сподели Елуел.

Освен това американският авиорегулатор би трябвало да реши какви да бъдат условията за професионалната подготовка на водачите на самолетите с усъвършенстваната Ем Си Ей Ес, в това число и за нуждата от обучаване със симулатори, отбелязва Ройтерс.

В броя си от 13 май в. " Уолстрийт джърнъл " заяви, че употребата на американските самолети Боинг 737 МАКС може да бъде обновена не по-рано от средата на август тази година, което е доста по-късно от проектите на Боинг. Китайските превозвачи Чайна истърн еърлайнс (China Eastern Airlines), Еър Чайна (Air China), Чайна садърн еърлайнс (China Southern Airlines) и Сямън еърлайнс (Xiamen Airlines) към този момент желаеха от американкския самолетостроител отплата за блокирането на земята на самолетите на Боинг, които имат във флотилията си.

На 10 март в Етиопия се разруши аероплан Boeing 737 MAX на етиопската самолетна компания Етиопиън еърлайнс (Ethiopian Airlines) и починаха 157 души. На 29 октомври 2018 година същият модел аероплан на самолетна компания Лайън еър (Lion Air) падна край крайбрежията на Индонезия със 189 души на борда, които изгубиха живота си.

Главният изпълнителен шеф на концерна Денис Мюленбург призна по-рано, че на борда на двата аварирали самолета е имало нарушаване в работата на системата за стабилизиране при полет Ем Си Ей Ес, преди те да се разбият, съобщи Българска телеграфна агенция. Много страни по света, в това число членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Русия стопираха употребата на самолетите от тази серия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР